Acnetherapie

Vergoeding zorgverzekering

Wat is acne

Acne is een veel voorkomende huidaandoening die met name in de pubertijd een rol kan gaan spelen. Acne is vooral te herkennen aan de puistjes en mee eters in het gezicht. Tachtig tot negentig procent van de jeugd in de leeftijdscategorie van 14 tot 25 jaar heeft in meer of mindere mate last van deze aandoening. Daarnaast hebben jongens er vaker en in sterkere mate last van dan meisjes. Dit komt omdat acne vooral door het mannelijke geslachtshormonen (androgene) wordt veroorzaakt.

 

Hoe ontstaat acne

Veranderingen van de productie van dit geslachtshormoon leiden tot vergroting van de talgklieren die daardoor meer en dikkere talg (huidvet) gaan produceren. De mix van talg en dode cellen kan leiden tot verstopping van de talgklieren. In deze verstopte en uitgezette klieren bevindt zich de bacterie Propionibacterium acnes die ontstekingen veroorzaakt. Er ontstaan afgesloten talgklieren (comedonen) waarvan de wand kan gaan barsten hetgeen zal leiden tot ontsteking van je huid.

 

Hoe wordt acne behandeld?

Het doel van acnetherapie is om de talgproductie te verminderen, ontstekingen te voorkomen en roodheid en littekens te vervagen of te voorkomen. Bij Beautyburcht bestaan er aan aantal methoden om acne of acnelittekens aan te pakken:

 

* Intake (30 min € 25,00)

Tijdens de intake wordt uitleg gegeven over het ontstaan van acne, maar ook wat de meest voorkomende triggers zijn en hoe je deze triggers kunt voorkomen. Ook wordt jouw individuele situatie onder de loep genomen en wordt er verteld met welke aanpassingen je de acne onder controle kunt houden. Kies je voor de 4- wekelijkse therapie, dan worden de kosten van de intake verrekend met de eerste behandeling (dieptereiniging), die meestal aansluitend kan plaatsvinden. 

 

* Dieptereiniging (60 min € 60,00) 

De huid wordt dubbel gereinigd met een milde peeling. Daarna volgt een manuele dieptereiniging die bestaat uit het hygiënisch verwijderen van de onzuiverheden. Dit gebeurt door met een (steriel) naaldje de mee-eters en pustels in te prikken en te ledigen. De behandeling wordt afgesloten met een zuiverend masker en tenslotte een 24-uursverzorging. Tijdens de behandeling wordt uitgelegd hoe je de huid thuis zelf het beste kan verzorgen en welke aanpassingen je kan doen in je levensstijl, zoals het aanpassen van je voeding en het gebruik van supplementen. 

 

*Chemische peeling (30-45 min € 69,00)

Een peeling is dieptereiniger die tot doel heeft de huid af te pellen (dunner maken), zodat de huid er beter en gladder uit gaat zien. De glycolzuur peeling stimuleert de nieuw vorming van collageenvezels waardoor de acnehuid zich sneller herstelt. De salicylzuurpeeling gaat schilfering en verdroging van de huid tegen en heeft een oplossende werking ten opzichte van talg. Afhankelijk van de peeling en huidklacht zijn er gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig, elke 2 tot 3 weken. Meer over peelings

 

* Microneedling (30 min € 125,00)

Door kleine gaatjes te maken in de huid wordt de huid ‘beschadigd’. Hierdoor komt het natuurlijk proces van herstel in de huid tot actie. De huid zal daardoor beter geconditioneerd zijn haar eigen processen waardoor de acnelittekens zullen vervagen. Ook bij deze methode zijn er meerdere behandelingen noodzakelijk om tot een mooi resultaat te komen. Meer over microneedling

 

* Phitex Clearup-methode  

Phitex Clearup is een 'cosmeceutical' (cosmetisch geneesmiddel) die de huidweerstand verhoogd.

Met het product kunnen dezelfde resultaten worden bereikt als met antibiotica echter zonder de vervelende bijwerkingen. Het product is volledig vrij van huid-verzwakkende en allergie-opbouwende ingrediënten. Het product voldoet bovendien aan alle chemische, fysische en medische eisen. 

Meer over de Phitex-methode

 

* Carboxy Therapie (45 min € 65,00)

Carboxy therapie een uitstekende behandeling bij acne, littekens, huidverslapping, rimpels en huidproblemen. "Carboxy therapy" is een gezondheidstherapie waarbij in kuurvorm via de huid koolstofdioxinegas wordt toegediend door middel van speciale maskers. Deze behandeling voorziet de huidcellen van meer energie. Meer over Carboxy therapie 

 


In veel gevallen is het mogelijk dat de zorgverzekeraar jouw behandeling (gedeeltelijk) vergoedt. Check je aanvullende polis op "Acnetherapie" en maak direct een afspraak in de salon!