1001 Smeersels in cosmeticaland

Laten we eerlijk zijn. Toen we met ons perzikhuidje in onze jeugdjaren na een avondje stappen (lees: roken en drinken) thuiskwamen in de ochtend, dachten we niet “Hoe zou mijn huid er over 15 jaar uitzien?”. De werkelijkheid van toen is nu na deze 15 jaar ‘ineens’ zichtbaar geworden. Je huid vertoont misschien rimpels, pigmentvlekken (zonnebanken was vroeger helemaal hip), verwijde bloedvaatjes, gekke wratjes of rare plekjes. Zichtbare veroudering van de huid is nu eenmaal onderdeel van het leven en we hebben er allemaal mee te dealen. Iedereen doet dat op zijn eigen manier en gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen op de markt die ons daarbij kunnen helpen. Maar wat is nu het verschil tussen een crème die je bij de drogisterij koopt en een crème die uitsluitend door een huidspecialist mag worden verkocht? 

Lees meer »

Lekker dik smeren met paraffine

Paraffine is een dunne, transparante synthetische olie die wordt gewonnen uit aardolie. Deze Minerale olie wordt al sinds 1872 gebruikt in de cosmeticabranche en vindt zijn toepassing in o.a. gezichtscrèmes en lippenbalsems. Cosmetische minerale olie wordt sterk geraffineerd en gezuiverd, waardoor een geur- en kleurloze substantie overblijft, welke uiteindelijk geschikt is voor cosmetische doeleinden. Door deze raffinage is minerale olie veilig in gebruik. 

Lees meer »

Mannenhuid

Vrijdag is het weer Valentijnsdag. Voornamelijk een commercieel gebeuren als je het mij vraagt, want waarom zou je de liefde niet elke dag vieren? Maar als je dan toch de stad in gaat om te shoppen voor hem, geef ik je een aantal tips over zijn huid waardoor je de juiste keuze kunt maken bij de aanschaf van cosmetica voor jouw Valentijn.

Lees meer »

Zonbescherming 7 tips

De meest gestelde vraag in de salon op het moment is: “Suus, hoe kan ik mijn huid het beste beschermen tegen de zon?”. Logische vraag natuurlijk, want oorzaak nummer 1 van huidveroudering is zonschade. Daarnaast is tegenwoordig de zonkracht erg hoog en loop je het risico binnen no-time te verbranden en bestaat er een verhoogde kans op huidkanker. Genoeg reden dus om je product zorgvuldig te kiezen en het op de juiste manier te gebruiken.

Lees meer »

De Rokershuid

Vroeger was roken de normaalste zaak van de wereld. Als ik nu tegen de jongere generatie zeg dat ik ooit in de trein, in een restaurant, in de bus op weg naar Spanje en in een vliegtuig heb gerookt, dan zie je de wenkbrauwen fronzen. Dat is maar goed ook, want als er één gewoonte schadelijk is voor onze gezondheid, dan is het roken. De huid heeft er ook behoorlijk onder te lijden: naast dat de gemiddelde roker er 20 jaar ouder uit ziet, kan ook zichtbaar ‘een rokershuid’ ontstaan.

Lees meer »

Beautymistakes

De keuze om bepaalde dingen te doen of juist te laten bij het verzorgen van je huid zijn vaak gebaseerd op routines die op jonge leeftijd zijn aangeleerd. Maar of dat oma’s raad altijd de juiste is geweest valt te betwijfelen. In de praktijk zie ik hiervan regelmatig de gevolgen. Omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen heb ik de grootste vergissingen voor je op een rijtje gezet.

Lees meer »

Alcohol met mate

Bij het woord alcohol gaat de gedachte al snel uit naar een koud pilsje of een glas rosé (althans, bij mij wel ;-)). Alcohol wordt ook gebruikt in cosmetica. Vaak heeft het begrip in deze context een andere lading, maar dit is niet altijd terecht. Je hebt namelijk verschillende soorten alcohol en ook de concentratie in het product kan een verschil maken. Ik leg het je uit.

Lees meer »

Collageenpoeder of een bindweefselmassage?

Zou jij het raar vinden als je aan een bodybuilder zou vragen hoe hij/zij aan die dikke spierbundels komt en het antwoord is: “Ik drink elke dag een kopje koffie met een schepje collageenpoeder”. Het klinkt een beetje gek, maar dat is wel wat de reclames over het gebruik van collageenpoeder in de cosmeticabranche je beloven: Een mooi, strak en vol gezicht zonder de rimpels en zonder de hangwangen. Kan slechts een pil of poedertje dit magische effect teweeg brengen?

Lees meer »