• Acne therapie
 • Webshop biologische huidverzorging
 • Gratis parkeren voor de deur
 • Gratis bezorgd vanaf € 50,00
 • Ontspanning en huid verbetering

Verzorg de vette huid

Bij een vette huid is er sprake van overproductie van de talgklieren. Hierdoor raakt de zuurmantel uit balans en daardoor kunnen micro-organismen, zoals bijvoorbeeld bacteriën makkelijker de huid binnendringen.

Wat zijn de kenmerken van een vette huid?

 • Zichtbaar grove poriën; voornamelijk op de T-zone (voorhoofd, neus en kin)
 • Glimmende huid
 • Vaak last van puistjes, mee-eters ontstekingen
 • Make-up blijft niet mooi zitten

Wat zijn de oorzaken van een vette huid?

 • Erfelijk bepaald
 • Disbalans hormonen door bijv., pubertijd/ zwangerschap/overgang
 • Medicijnen
 • Verkeerd gebruik van cosmetica

Hoe verzorg je de vette huid?

2 x Daags reinigen is essentieel. Begin met een milde en zeepvrije reinigingsgel die in water oplosbaar is. Was hiermee minstens 60 seconden je gezicht en spoel af met water. Gebruik geen goedkope reinigers waar vaak stoffen in zitten die de huid kunnen irriteren. Denk aan sulfaten (Sodium Lauryl Sulfate) en parfum.

Gebruik als tweede stap bij een vette huid altijd een toner. Hiermee verwijder je de laatste resten van de reinigingsgel die eventueel tot verstopping zouden kunnen leiden en neutraliseer je de PH-waarde van de huid.

Exfoliëren is de beste manier om dode huidcellen te verwijderen, verstopte poriën te reinigen en de huid een glad en zacht gevoel te geven. De beste keuze is om dat te doen met een lysing. Dit is een enzymatische, eiwitsplitsende crème zonder korrel en daardoor milder voor de huid.

Gebruik een serum en een 24-uurscrème waar salicylzuur aan is toegevoegd.

Dit specifieke ingrediënt valt onder de zogenaamde BHA’s (beta hydroxy zuur), ofwel een krachtig middel om een acne gevoelige huid of het incidentele puistje doelgericht te behandelen en heeft eveneens een exfoliërend effect. Resultaat: een frisse, stralende, egale teint. Een ophoping van dode huidcellen zorgt namelijk voor een doffe uitstraling.

Exfoliëren met zuren wordt wel chemisch exfoliëren genoemd, terwijl het bij scrubben (met kleine korreltjes die over de huid ‘schuren’) om mechanisch exfoliëren gaat. Laatstgenoemde kan de huid juist beschadigen. Met Salicylzuur doe je dus aan chemisch exfoliëren. Het ontstekingsremmende ingrediënt gaat ook roodheid tegen. Salicylzuur is overigens een natuurlijk ingrediënt, afkomstig van het schors van een wilg.

 

Ten slotte gebruik je eenmaal per week een zuiverend masker om je huid een intensieve boost te geven en ze in haar natuurlijke activiteiten te ondersteunen. Je zou ook hier kunnen kiezen voor een masker met salicylzuur. Bij een gevoelige huid zou men beter kunnen gaan voor een masker met een vochthersteller, zoals hyaluron of Aloë Vera.

 

Producten om de vette huid te verzorgen

acne of onzuiverheden

Meditopics BHA Exfoliant 2% salicylzuur 150 ml

€ 22,95
acne of onzuiverheden

Meditopics BHA Exfoliant 2% salicylzuur 150 ml

€ 22,95

Exfoliant voor de vette en/of onzuivere huid

Deze frisse lotion bevat 2 top ingrediënten: salicylzuur en kamfer. Salicylzuur maakt de hoornlaag van de huid zacht, dringt door tot diep in de poriën en lost overtollig talg (huidvet) op. Puistjes en mee-eters drogen uit en er ontstaan minder nieuwe onzuiverheden.

Kamfer werkt ontstekingsremmend, antiseptisch en stimuleert de doorbloeding van de huid.

Gebruik ‘m in combinatie met de Intense Cleansing gel en de Purifying gel Cream van Malima om je vette en/of onzuivere huid te verzorgen.

Gebruik: was de huid met een gel of milk. Spoel af met water en dep de huid droog. 1 Pompje lotion over de huid verdelen. Niet afspoelen. De lotion trekt direct in de huid. Sluit af met de purifying gel creme om de huid te hydrateren en om puistjes en mee eters te voorkomen.

Uitverkocht

Phitex® ClearUp 50 ml Acne treatment

€ 76,00 € 38,00
Uitverkocht

Phitex® ClearUp 50 ml Acne treatment

€ 76,00 € 38,00

Phitex® ClearUp is een dermale textielspray om de probleemhuid te behandelen, bijvoorbeeld als je last hebt van o.a. acne/puistjes, roodheid of eczeem. Phitex wordt niet rechtstreeks op de huid gesprayd -zoals bij reguliere cosmetica- maar op de textiel die in aanraking komt met de huid. Je hoeft Phitex® maar één keer per week aan te brengen. Afhankelijk van het gebied dat je wilt gaan behandelen, kan dat een kussensloop zijn, of een t-shirt (bij acne op de rug) of katoenen handschoenen (bij eczeem op de handen).

Phitex® is zo gemaakt dat wanneer je huid in aanraking komt met het ingesprayde textiel, er gedurende een week geleidelijk werkstoffen worden afgegeven. Die zorgen ervoor dat je huid een hogere weerstand krijgt en daardoor in staat is om zelf de onzuiverheden op te ruimen. Omdat alléén de werkstoffen in de huid worden gebracht, raakt je huid niet verstopt met (irriterende) vulstoffen uit cosmetica, zoals bij een crème. 

In tegenstelling tot de middelen afkomstig uit het medische circuit, kent Phitex Clearup geen bijwerken. De voordelen op een rijtje:

 • Het verzwakt de huid niet en bouwt geen allergieën op.
 • De natuurlijke zuurgraad van de huid blijft in balans omdat Phitex® ClearUp dezelfde pH-waarde heeft als de huid.
 • Het bestrijdt alleen de slechte bacteriën en laat de goede bacteriën die de huid beschermen in tact.
 • Het mag gebruikt worden naast andere behandelingen en medicatiegebruik.
 • Het mag ook gebruikt worden tijdens de zwangerschap en als je zwanger wilt worden.
 • De huid droogt niet uit en je mag tijdens het gebruik gewoon de zon in zoals je gewend bent.
 • Je kunt overdag gewoon make-up gebruiken zoals je gewend bent; het resultaat blijft even goed omdat de werkstoffen ‘s nachts al zijn opgenomen door de huid.
 • 50 ml is voldoende voor 10-12 behandelen
 • Het geeft geen vlekken op kleding.

Let op: Het product wordt helaas niet meer vervaardigd. De huidige voorraad, met expiratiedatum 'november 2023 ', wordt thans verkocht met 50 % korting. Op=op. 

Voorbeeld product

€ 29,95

Voorbeeld product

€ 29,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.Stel een vraag