Verzorg de vette huid

Bij een vette huid is er sprake van overproductie van de talgklieren. Hierdoor raakt de zuurmantel uit balans en daardoor kunnen micro-organismen, zoals bijvoorbeeld bacteriën makkelijker de huid binnendringen.

Wat zijn de kenmerken van een vette huid?

  • Zichtbaar grove poriën; voornamelijk op de T-zone (voorhoofd, neus en kin)
  • Glimmende huid
  • Vaak last van puistjes, mee-eters ontstekingen
  • Make-up blijft niet mooi zitten

Wat zijn de oorzaken van een vette huid?

  • Erfelijk bepaald
  • Disbalans hormonen door bijv., pubertijd/ zwangerschap/overgang
  • Medicijnen
  • Verkeerd gebruik van cosmetica

Hoe verzorg je de vette huid?

2 x Daags reinigen is essentieel. Begin met een milde en zeepvrije reinigingsgel die in water oplosbaar is. Was hiermee minstens 60 seconden je gezicht en spoel af met water. Gebruik geen goedkope reinigers waar vaak stoffen in zitten die de huid kunnen irriteren. Denk aan sulfaten (Sodium Lauryl Sulfate) en parfum.

Gebruik als tweede stap bij een vette huid altijd een toner. Hiermee verwijder je de laatste resten van de reinigingsgel die eventueel tot verstopping zouden kunnen leiden en neutraliseer je de PH-waarde van de huid.

Exfoliëren is de beste manier om dode huidcellen te verwijderen, verstopte poriën te reinigen en de huid een glad en zacht gevoel te geven. De beste keuze is om dat te doen met een lysing. Dit is een enzymatische, eiwitsplitsende crème zonder korrel en daardoor milder voor de huid.

Gebruik een serum en een 24-uurscrème waar salicylzuur aan is toegevoegd.

Dit specifieke ingrediënt valt onder de zogenaamde BHA’s (beta hydroxy zuur), ofwel een krachtig middel om een acne gevoelige huid of het incidentele puistje doelgericht te behandelen en heeft eveneens een exfoliërend effect. Resultaat: een frisse, stralende, egale teint. Een ophoping van dode huidcellen zorgt namelijk voor een doffe uitstraling.

Exfoliëren met zuren wordt wel chemisch exfoliëren genoemd, terwijl het bij scrubben (met kleine korreltjes die over de huid ‘schuren’) om mechanisch exfoliëren gaat. Laatstgenoemde kan de huid juist beschadigen. Met Salicylzuur doe je dus aan chemisch exfoliëren. Het ontstekingsremmende ingrediënt gaat ook roodheid tegen. Salicylzuur is overigens een natuurlijk ingrediënt, afkomstig van het schors van een wilg.

 

Ten slotte gebruik je eenmaal per week een zuiverend masker om je huid een intensieve boost te geven en ze in haar natuurlijke activiteiten te ondersteunen. Je zou ook hier kunnen kiezen voor een masker met salicylzuur. Bij een gevoelige huid zou men beter kunnen gaan voor een masker met een vochthersteller, zoals hyaluron of Aloë Vera.

 

Producten om de vette huid te verzorgen

acne of onzuiverheden

Meditopics BHA Exfoliant 2% salicylzuur 150 ml

€ 22,95
acne of onzuiverheden

Meditopics BHA Exfoliant 2% salicylzuur 150 ml

€ 22,95

Exfoliant voor de vette en/of onzuivere huid

Deze frisse lotion bevat 2 top ingrediënten: salicylzuur en kamfer. Salicylzuur maakt de hoornlaag van de huid zacht, dringt door tot diep in de poriën en lost overtollig talg (huidvet) op. Puistjes en mee-eters drogen uit en er ontstaan minder nieuwe onzuiverheden.

Kamfer werkt ontstekingsremmend, antiseptisch en stimuleert de doorbloeding van de huid.

Gebruik ‘m in combinatie met de Intense Cleansing gel en de Purifying gel Cream van Malima om je vette en/of onzuivere huid te verzorgen.

Gebruik: was de huid met een gel of milk. Spoel af met water en dep de huid droog. 1 Pompje lotion over de huid verdelen. Niet afspoelen. De lotion trekt direct in de huid. Sluit af met de purifying gel creme om de huid te hydrateren en om puistjes en mee eters te voorkomen.

Voorbeeld

Kamerplant voor binnen

€ 24,95
Voorbeeld

Kamerplant voor binnen

€ 24,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.

Voorbeeld

Kamerplant voor binnen

€ 24,95
Voorbeeld

Kamerplant voor binnen

€ 24,95

Dit is een voorbeeld product. Het kan niet gebruikt of gekocht worden.Stel een vraag