• Acne therapie
  • Webshop biologische huidverzorging
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Gratis bezorgd vanaf € 50,00
  • Ontspanning en huid verbetering

Mannenhuid

Gepubliceerd op 11 februari 2020 om 12:12

Vrijdag is het weer Valentijnsdag. Voornamelijk een commercieel gebeuren als je het mij vraagt, want waarom zou je de liefde niet elke dag vieren? Maar als je dan toch de stad in gaat om te shoppen voor hem, geef ik je een aantal tips over zijn huid waardoor je de juiste keuze kunt maken bij de aanschaf van cosmetica voor jouw Valentijn.

 

In eerste instantie is het belangrijk om te kijken naar de verschillen van de mannenhuid t.o.v. de vrouwenhuid. De mannenhuid is zo’n 15 à 20% dikker dan de vrouwenhuid. Het bevat meer collageen, elastine en haarvaatjes. Daarnaast hebben ze meer talgklieren en dus meer poriën dan vrouwen. Zowel hun talgklieren als de poriën zijn groter dan die van vrouwen. De huid is wat vetter, omdat deze poriën twee maal zoveel talg produceren. De huid glimt meer, maar is ook meer vatbaar voor onzuiverheden. Daarentegen hebben zij minder kans op een droog huidtype.

Ten tweede zijn tekenen van veroudering bij mannen wat later zichtbaar, maar dan gaat het wel sneller dan bij vrouwen. Meestal ontstaat er door verlies aan spiermassa een slappe huid met een vermoeide blik door gezwollen ogen en donkere kringen.

Gemiddeld ondergaat de huid in een mannenleven 16.000 scheerbeurten. De huid wordt gevoeliger (voor externe omstandigheden) en reageert sneller. De huid kan hierdoor gestrest raken en gaan irriteren. Het gebruik van een bot mesje of onvoldoende of geen scheerschuim kan leiden tot kerfjes, sneetjes, bultjes of een branderige huid.

Ook voor mannen geldt dat een goede gezichtsverzorging begint met een milde reiniging, zowel 's ochtends voor het scheren als 's avonds voor het slapen gaan. Een milde gel zorgt ervoor dat de poriën goed gereinigd worden en de huid wordt voorbereid op het scheren. Als aanvulling kan wekelijks een milde scrub ingegroeide haartjes verminderen.

Kies voor de juiste scheerproducten. Het product moet milde, kalmerende en antibacteriële eigenschappen bezitten. Agressieve producten kunnen de -van nature in de huid aanwezige- vetten verwijderen en deze staan al onder druk, omdat de bovenste laag van de huidcellen wordt verwijderd tijdens de scheerbeurt. Een product wat al deze eigenschappen bevat is bijvoorbeeld aluin. Dat witte spul wat je met zo'n dikke kwast aanbrengt.

Een ding wat mannen absoluut niet moeten vergeten is om een hydraterende crème te gebruiken. Na het scrubben, reinigen en/of scheren kan de huid droog aanvoelen. Klap je er vervolgens met beide handen aftershave op, dan droogt de huid nog meer uit vanwege de alcohol die erin zit. Door eerst een voedende en hydraterende crème of serum te gebruiken voelt de huid soepel en fris. Een ‘aftershavebalm’ bevat vaak veel alcohol en parfum. Het is dus belangrijk om de huidverzorging en het lekkere ruiken gescheiden te houden.


Shop hier jouw  producten om de mannenhuid te verzorgen. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.